workshop positief opvoeden

Nieuwsbrief juli 2013

Onderwerp: workshop positief opvoeden
Eindelijk is het zover! Een workshop voor alle ouders, opvoeders en leerkrachten om de opvoeding te bieden die past binnen de opvoeding van deze tijd.

Al ons gedrag heeft invloed op wat we van onze omgeving opvangen. Het gezin blijft daarom ook in beweging, we zijn steeds met elkaar in contact. Door alleen het kind te coachen kan het weer vervallen in oude patronen, zijn omgeving is niet mee veranderd.

Ons doel van deze workshop is daarom “opvoeding op een positieve manier beïnvloeden”.

Door ons af te vragen wat wij aan onze kinderen willen meegeven, geef je richting aan opvoeding. Hierdoor weet je waar je naar toe wilt en welke stappen je moet nemen om het doel te kunnen bereiken.
Vaak zijn we onduidelijk over ons doel omdat we er nooit echt bij stil hebben gestaan. Voor het ene gezin zal een doel geluk zijn, voor een ander gezin is dit het hoogst mogelijke uit het kind halen. Voor weer een ander gezin zal het een stap zijn naar onafhankelijkheid of een leven zonder ziekte.

Een kind heeft ruimte nodig om de wereld te ontdekken. Hiervoor heeft het kind een veilige thuishaven nodig waar het steeds voor anker kan gaan wanneer dat nodig is. Wanneer een haven onveilig is zal het schip bij zwaar weer losgaan en ronddobberen op open water.

Ouders, verzorgers of leerkrachten zijn de basis, de haven, waarbij het kind de weg (terug)vind om weer te kunnen ankeren.
Hoe bieden we onze kinderen de veilige haven die nodig is bij de moderne opvoeding?
Door zelf eerst aan de slag te gaan!

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten over de workshop “Positief Opvoeden binnen het gezin”, neem dan vrijblijvend contact op met 4kids2talk.
info@4kids2talk.nl of bel: 06-51438833
Kijk voor meer onderwerpen ook eens op https://4kids2talk.wordpress.com
Hartelijke groet, Reevy Dalebout

Over 4kids2talk

Kindercoach
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie